Falešný tatarák

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mrkev
    • celer
    • vlašské ořechy
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • česnek
    • cibule
    • 200
      g sýr
    • kečup - ostrý
    • slunečnicový olej
    • paprika - sladká
    • olivový olej
    • hořčice plnotučná
    • sůl
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme.
2
Všechno smícháme, přidáme dvě lžičky papriky sladké, dvě lžičky hořčice, deci oleje a kečup, aby dochutil a obarvil. Dochutíme solí a podáváme na topince. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.
Kategorie: Tatarák

Komentáře k receptu

  • zuzu
    zuzu |

    2. 11. 2007 20:21

    já ho dělám takto: tři větší uvařené brambory nastrouhat najemno, 4 stroužky česneku, 1dcl oleje,1/2 lžičky papriky sladké a 1/2 pálivé, 5 lžic kečupu, 1 cibule najedno, osolit. je to fajn i na čerstvý chleba.pokud dělám topinky, dávám do tataráku míň oleje. tak dobrou chuť :)

  • Jarka
    Jarka |

    8. 8. 2007 14:07

    Je skvělý, pokaždé mám jiný poměr všech přísad a vždy vyjde chuťově velmi dobře. Přidávám ještě pepř. Syn si to dokonce ohřívá v mikrovnce, aby byl pokrm celkově teplejší. Je to také výborné.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    10. 6. 2005 08:48

    Máte pravdu, že vzhledem nic moc, ale chutově dobré. Máme náhradu za klasický, který už léta nedělám.

  • Barbara
    Barbara |

    9. 6. 2005 19:02

    A co gramáž u ostatních přísad? Musela jsem to dělat podle oka a chuti, ale naštěstí se povedlo. Dokonce to chutnalo i mým mlsným německým přátelům. Vzhledem to sice vypadalo jako kuskus (přísady jsem nestrouhala, ale rovnou drtila), takže tomu už jinak neřeknou, ale jsou unešení, co česká hlava nevymyslí.

Další doporučené recepty: