Zapečené brambory se špenátem a houbami

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Previt

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory
    • 2
      balení baby špenát
    • 5
      ks čerstvé žampiony
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 3
      lžička olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • sýr
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rané brambory neloupeme, pouze omyjeme, rozkrájíme na větší kusy a dáme do tukem vymazaného pekáče péct.
2
Během pečení si opracujeme špenát, který omyjeme a zbavíme dolních částí listů. Houby omyjeme, nakrájíme na plátky, cibulku na kolečka, které orestujeme, přidáme česnek, omytý špenát a restujeme, osolíme a nechame spařit.
3
Připravíme cibulkový základ, do kterého vložíme žampiony, dochutíme kmínem a solí, orestujeme a necháme změknout.
4
Žampiony vložíme do špenátu a necháme projít varem. Směs nesmí být příliš tekutá. Já tam nakonec dám na zjemnění mléko, ve kterém mám špetičku mouky.
5
Provaříme, dochutíme, směs dáme na opečené brambory a posypeme uzeným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    15. 12. 2014 19:20

    Prima jídlo všedního dne, rychlé, teplé, docela dobré.