Losos ve slanině s bramborovou kaší

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Losos ve slanině
    • 600
      g losos
    • 8
      plátek slanina
    • 3
      lžíce olej
  • Bramborová kaše
    • 1
      kg brambory
    • 150
      ml mléko polotučné
    • 150
      ml smetana
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lososa zbavte kůže, naporcujte na 4 kusy, osolte a opepřete. Každou porci položte na dva plátky slaniny a zabalte ji do nich. V pánvi důkladně rozehřejte olej a lososa ze všech stran opékejte, celkem ale ne víc než 6 minut, maso by mělo zůstat uvnitř trochu růžové.
2
Brambory oloupejte a nechte namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte s zatřepejte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda. Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a začněte je šlehat elektrickým šlehačem nebo v robotu. Postupně přilévejte teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíte požadované konzistence. Pak vmíchejte pokrájené máslo a kaši osolte.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Losos Máslo Mléko polotučné Olej Slanina Smetana Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: