Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 200
      ml voda
    • pepř mletý
    • 2
      ks chilli
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 6
      plátek zázvor nebo galangal
    • 150
      ml kokosové mléko
    • 800
      g makrela
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      lžíce rybí omáčka
    • 3
      ks citronová tráva
    • jasmínová rýže k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte.
2
Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba jednu hodinu odležet. Nakrájejte si cibuli na kolečka, galangal na plátky.
3
Pokud neseženete galangal, můžete jej nahradit zázvorem. Na dno hliněného hrnce dejte cibuli a galangal, přidejte nadrcenou citronovou trávu a chilli.
4
Na tuto směs vyskládejte připravené kousky ryby, zalijte vodou, kokosovým mlékem, přidejte zkaramelizovaný cukr a zhruba hodinu duste na mírném ohni.
5
Hlídejte si, aby se vám ryba nepřipálila. Servírujte s jasmínovou rýží.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.