Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 135 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g cherry rajčátka
    • olivový olej
    • 1
      svazek tymián
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata pokrájejte na poloviny, rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte polovinu snítek tymiánu a zasypte cukrem. Dejte do trouby předehřáté na 160 °C, asi na 2 hodiny. Rajčata díky cukru zkaramelizují.

RADA: Recepty na domácí kvašenou zeleninu!

2
Česnek oloupejte a pokrájejte na plátky. Do sklenic naskládejte rajčata, prokládejte je česnekem a zbylými větvičkami tymiánu. Nakonec je zalijte olivovým olejem tak, aby byl obsah sklenice ponořený. Uzavřete a uchovejte v chladu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Šťavnatá a příjemně nasládlá rajčata se skvěle hodí do salátů a sendvičů. Přidat je můžete do burgerů, skvělá jsou jen tak na chlebu s čerstvým sýrem. Když je rozmixujete, máte skvělou omáčku k těstovinám nebo k masu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.