Karamelová kolečka bez lepku

moje hodnocení: 0

3.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 350
      g bezlepková směs jizerka + na podsypání
    • 250
      g máslo změklé
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g mleté lískové ořechy
    • 1
      špetka sůl
  • Na dokončení:
    • 300
      g čokoládová poleva
    • oříšky nebo krystalová, případně vločková sůl
  • Karamelový krém:
    • 220
      g cukr krupice
    • 350
      ml smetana ke šlehání
    • 375
      g máslo změklé
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zapněte na 200 °C, 2–3 plechy vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience na těsto zpracujte na vále nebo v robotu dohladka. Rozdělte ho na porce, které se vejdou do dlaně. Vál posypte moukou a těsto v mouce obalte. Znovu vál posypte a těsto vyválejte na sílu asi 3–5 mm. Vykrájejte kolečka a upečte je, asi 10 minut. Jakmile začnou vonět a mírně zhnědnou, jsou hotová.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky

2
Na krém ohřejte smetanu a odložte ze sporáku. V hrnci za mírné teploty rozpusťte cukr na karamel, pak přilijte teplou smetanu. Stále zahřívejte a hlavně vytrvale míchejte, až se vše spojí do hladkého krému. Přendejte do robotové mísy a při nízkých otáčkám nechte krém zchladnout. Přidejte máslo a zašlehejte do hladkého, nadýchaného krému.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

3
Sušenky uložte do krabice nebo je rovnou slepte vyšší vrstvou karamelového krému. Pak je nechte vychladit v ledničce. Potom namáčejte do rozehřáté čokoládové polevy. Kolečka jednou stranou namáčejte do polevy a skládejte na rozložený pečicí papír. Dříve než poleva zaschne, ozdobte oříšky nebo solí. Uchovejte v chladu.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.