Mleté španělské roládky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané nebo z hovězího či vepřové plece, dle chuti
    • 1
      ks vejce
    • koření na mletá masa, nebo pepř, sůl, česnek, drcený kmín, mletá paprika - dle chuti
    • 60
      ml studená voda
    • strouhanka ze dvou ne zcela tvrdých rohlíků
    • sůl dle chuti
  • Náplň
    • 1
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 1
      polopárek nebo špekáček
    • 4
      plátek uzený špek nebo slanina
    • 2
      plátek cibule - kolečka
    • 4
      lžička hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, vodu a koření dle chuti + sůl. Vše dobře propracujeme, dle potřeby zahustíme čerstvě rozmixovanou strouhankou a rozdělíme na čtyři stejně velké bochánky, které mokrou rukou zploštíme na větší placky.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Masové placky potřeme hořčicí, poklademe čtvrtkami oloupaných vajec, přepůlenými okurkami, čtvrtkou polopárku nebo špekáčku, kouskem cibule, a plátkem špeku či slaniny.

RADA: Jak skladovat vejce

3
Placky, které jsme pokladly náplní opatrně zabalíme a pomačkáme, abychom z nich odstranili případný vzduch a vložíme do pomaštěného pekáčku, který zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů na 30 minut.
4
Pak pekáč odklopíme a roládky dopečeme dozlatova, dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Kdo chce, může dát k roládkám upéct i oloupané, pokrájené brambory (klidně dle chuti okořeněné) a tím si tak připravit i výbornou přílohu z jednoho pekáče, kdy brambory budou ochucené výpekem z roládek.
5
Roládky můžeme podávat kromě hlavního jídla i jako netradiční pohoštění, třeba jen se zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: