Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso - vepřové nebo míchané
    • 150
      g mozzarella klasická, strouhaná
    • 1
      ks mozzarella uzená
    • 80
      ml smetana
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • muškátový květ nebo oříšek
    • pepř mletý
    • 1
      ks rohlík starší
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z ne zcela tvrdého rohlíku, který jsme rozmixovali nebo nastrouhali a opět promícháme.
2
Uzenou mozzarelu pokrájíme na cca půlcentimetrové plátky, jejich velikost přizpůsobíme velikosti placiček, které chceme tvořit. Z mleté směsi tvoříme v mokrých dlaních placičky, do kterých vložíme plátek uzené mozzarelly, uplácáme a obalíme ve strouhance.
3
Smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
4
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
5
Cibuli ani česnek nepřidáváme, ponecháme čistě smetanovo-sýrovou chuť mletých řízků / karbanátků s jemným muškátovým nádechem.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: