Bramborovo - rybí krokety

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vařené brambory
    • 200
      g treska nebo jiná ryba bez kůže a kostí
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 1
      lžíce petrželová nať
    • sůl
    • bílý pepř mletý
    • 1
      ks žloutek
    • hrubá mouka
    • olej na smažení
    • koření dle chuti, nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje, necháme zchladnout, přidáme k bramborám a také rozmačkáme.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i nádobí

2
Směs dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným česnekem a zázvorem (lze použít i sušený), přidáme jemně nasekanou plocholistou petrželku, případně pažitku či libeček. Vmícháme žloutek, vytvoříme kompaktní směs, ze které mokrou rukou tvoříme kuličky, které obalíme v hrubé mouce (postačí 2 lžíce), do které dle chuti můžeme přimíchat i koření dle chuti, třeba na ryby, ale nutné to není.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Krokety smažíme v pánvi nebo fritéze dozlatova. Hotové dáme na ubrousek okapat a podáváme.
4
Krokety jsou výborné teplé i za studena, se zeleninovým salátem nebo k vínu či pivu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.