Plněné batáty

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks batáty
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 100
      g sýr čedar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • koriandr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 1
      ks chilli papričky
    • 8
      plátek anglická slanina
    • koření římský kmín, anýz, fenykl
    • olivový olej
  • Dressing
    • 2
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do trouby, než budou uprostřed měkké a navrch křupavé, cca 45–60 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Mezitím si připravte náplň. Na oleji orestujte cibulku s česnekem a kořením, přidejte na kousíčky nakrájenou slaninu a vše osmažte do zlatova. Poté nakrájejte avokádo na kostičky, papriku a chilli papričku, sýr nastrouhejte nahrubo.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Připravte si také dressing. Smíchejte tahini pastu, citronovou šťávu, olej a koření. Pokud by byl dip příliš hustý, přidejte kapku vody.
4
Upečené batáty by měly být uvnitř zcela měkké. Podélně je rozkrojte a rozevřete slupku. Vidličkou načechrejte dužinu, osolte, opepřete. Navrch přidejte lžíci zakysané smetany, zasypte připravenou směsí, sýrem a ozdobte lístky koriandru. Vše zakápněte dressingem.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.