Dýně ve slanině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • dýně hokaido, mexická...
    • anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
    • koření dle vlastní chuti nebo kořenící směsi
    • bylinky dle vlastní chuti
    • česneková pasta , papriková pasta...
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme dle vlastní chuti pepřem, paprikou, drceným kmínem, kari... a zabalíme do tence krájených plátků slaniny. Dýni neloupu, není to nutné.

RADA: 5 nejlepších receptů z dýní

2
Takto připravenou dýni naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů doměkka a dozlatova, cca na 20 minut, dle tloušťky měsíčků. Tuk není třeba, slanina pustí vlastní.
3
Podáváme například s bramborovou kaší nebo jen s různými dipy ze zakysané smetany ochucené například s česnekem, bylinkami, hořčicí, kari...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

4
Množství neuvádím záměrně, záleží na naší chuti a na počtu strávníků.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bylinky Česneková pasta Dýně Koření Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: