Štika paní porybné

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jindrich-64

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g štika vykoštěná
    • koření rybí
    • hladká mouka na posyp
    • rostlinný olej na opečení
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g sýr cihla na strouhání
  • Příloha
    • brambory vařené s nasekanou petrželkou, opečené, americké

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykostěnou a opláchnutou štiku osušíme, okořeníme a lehce obalíme v hladké mouce. Takto upravenu štiku dáme na pánvičku, kde máme již dostatečně rozpálený olej. Porci štiky (může být i jiný druh ryby) opečeme po obou stranách do zlatova, vyjmeme na zapékací talíř.
2
Připravíme si rozšlehané vejce s nastrouhaným sýrem a touto směsí polijeme štiku a dáme na gril zapéci, aby se utvořila jemná kůrčička. Posypeme sekanou petrželkou, jak brambory tak štiku. Omastíme výpekem nebo rozpuštěným máslem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • jamajkos
    jamajkos |

    19. 2. 2014 21:43

    Sejra na rybu muze dat jen opravdovej debil kor cihlu

  • bajojo
    bajojo |

    22. 11. 2012 11:13

    Co může být tak úžasného na krásné a dobré rybě kterou někdo zapeče vrstvou sýra ??? Vždyť je to hnus !!!!!!!!!!

  • BOOMBOOS
    BOOMBOOS |

    4. 11. 2010 11:09

    Dělal jsem skvělé, Díky za recept. ;-)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 11. 2005 14:38

    Recept vypada bezvadne, jednoduche a dobre. Diky pane Jindrichu.