Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek
    • 120
      g kečup - jemný
    • 50
      g máslo
    • slunečnicový olej
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 50
      g křen Čerstvého
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepat, osolit, opepřit, poprášit moukou a opéct po obou stranách na rozpáleném oleji. Do výpeku přidat kečup, máslo, hořčici a podusit. Nakonec vmíchat nastrouhaný křen nebo krenex.
2
Omáčku nalít na hotové řízky na talíři a ihned podávat. Obložit nakrájenou zeleninovou oblohou. Výborné k opečeným bramborám.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • N°1
    N°1 |

    29. 8. 2011 17:12

    Nemůžu si pomoct, ale ani trochu mi to nechutnalo. :-( Kombinace kečupu,hořčice a křenu už byla trochu moc.. :-( Ale každý má jiné chutě.. ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    15. 2. 2011 13:24

    Naopak, díky, já jsem na fotky antitalent, ani mi to nijak nebaví. takže nemám foto skoro u žádného receptu :-(

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 2. 2011 18:43

    Trochu jsem přidala rajčátek, bylinek a žampionů a foto ti přidala, tak snad se nebudeš zlobit ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 2. 2011 18:32

    Moc dobré ;-)

  • Jiří
    Jiří |

    19. 5. 2006 17:50

    Využil jsem tohoto receptu a vhodně doplnil základ (kuřecí prsíčka naklepal, osolil, opepřil, poprášil moukou a orestoval; do výpeku jsem přidal žampióny a lečo) a servíroval s křenem a vařenými brambory. Bylo to skvělé.

  • lenka žilková
    lenka žilková |

    21. 2. 2006 13:12

    moc dobré,jednoduché,,měla jsme k tomu vařené brambory moc se hodily.lépe než opékané,doporučuji!