Italský hříbkový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hříbky
    • pažitka 1/4 svazku
    • 4
      stroužek česnek
    • 7
      lžíce extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva 1/2 citronu
    • 20
      g parmezán
    • petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hříbky nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky.
2
Velkou pánev trochu vymažte olejem a zahřejte. Česnek opečte a vyndejte.
3
Do pánve nyní naskládejte plátky hříbků. Za nízké teploty je 1 minutu opékejte. Pak je lehce osolte, opepřete a naskládejte na talíř. Nechte trochu vychladnout.
4
Zbylý olej smíchejte s citronovou šťávou a pokapejte jím hříbky. Posypte je nasekanou pažitkou, lupínky parmazánu a petrželí. Servírujte s focacciou.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: