Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: krystoforus

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 1
      plechovka rajský protlak Použijeme protlak bez cukru(nejlépe značky Kaufland).
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l vývar
    • sůl
    • citronová šťáva
  • Obláčky
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak a povaříme cca 30 minut. Scedíme polévku, z cibule vybereme koření, cibuli rozmixujeme a zamícháme zpátky do polévky.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Mezi tím si připravíme obláčky. Vejce, mléko, mouku a sůl dobře rozšleháme. Řídké těstíčko za stálého míchání lijeme přes síto na halušky nebo lijeme tenkým pramínkem do vroucí polévky a vaříme cca 2 minuty.

RADA: Jak správně připravit halušky?

3
Polévku dochutíme citronovou šťávou. Porce polévky můžeme ozdobit nastrouhaným sýrem nebo lžící zakysané smetany. Místo obláčků můžeme použít vločky, rýži nebo opečené kousky žemle.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: