Falafel

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek cizrna
    • 0,5
      ks cibule velká, hrubě nasekaná
    • 2
      lžíce petrželka nasekaná
    • 2
      lžíce koriandr nasekaná
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička červená paprika - 2 sušená pálivá
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce mouka
    • olej na smažení

Falafel jsou smažené kuličky z cizrny a koření, původem z blízkovýchodní kuchyně. Nejčastěji se podává s pita chlebem, hummusem, jogurtovým dipem nebo sezamovou pastou tahini.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu namočte do studené vody, ideálně přes noc. Ráno ji slijte a nechejte vyschnout. Pokud na to nemáte čas, použijte cizrnu z konzervy, kterou můžete využít ihned.
2
Cizrnu, nasekanou cibuli, petrželku, koriandr, feferonku, česnek a kmín vložte do mixéru a pořádně promíchejte, dokud se směs pořádně nespojí. Přendejte do mísy, osolte, přidejte mouku a prášek do pečiva a dejte na 20 minut do lednice. Vyndejte a můžete tvarovat kuličky či placičky. Důkladně je zpracujte, aby držely pohromadě.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Rozpalte dostatečné množství oleje na pánvi a kuličky osmažte dozlatova. Pokud se rozpadají, přidejte ještě trochu mouky. Zbytek oleje nechte okapat na ubrousku.

RADA: VIDEO, jak si připravit zdravé jídlo do krabičky!

4
Jak falafel nejlépe podávat? Rozkrojte pita chléb a naplňte jej falafelem, rajčetem, cibulí, zeleným pepřem a pokapejte tahini pastou zředěnou vodou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.