Koktejl Mai-Tai

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      hrnek bílý rum (světlý)
    • 0,5
      hrnek hnědý rum (tmavý)
    • 0,5
      hrnek citronová šťáva čerstvá
    • 0,5
      hrnek pomerančová šťáva čerstvá
    • 3
      lžíce likér blue curacao
    • 3
      lžíce sirup mandlový
    • 3
      snítka máta čerstvá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny přísady promíchejte v šejkru. Koktejl podávejte ve vydlabaných ananasech, vždy na drceném ledu.
2
//**Know-how:** Koktejl, který je typicky havajským importem a směsicí vlivů, vytvořil roku 1944 legendární barman Vic Bergeron v sanfranciském hotelu Trader Vic’s. Roku 1953 ho pak uvedl i v havajských hotelech Royal Hawaiian a Moana, kde se stal nejoblíbenějším nápojem movitých turistů a postupem času i havajským národním nápojem. Jeho název je pro změnu polynéský a znamená přibližně „ten nejlepší“.//
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    23. 6. 2016 13:53

    Tento kokteil tu nabízíte už pěkně dlouho, chtělo by to změnu.