Recept na Sex na pláži drink – postup přípravy, suroviny a více variant receptu
Jeden z nejslavnějších koktejlů se své popularitě těší trochu i pro svůj kontroverzní název. Existuje ve více variantách, které se liší použitím druhu likéru nebo doléváním jinými druhy džusu.
Sex na pláži je sladký koktejl, ve kterém je alkoholový základ tvoří dvě třetiny vodky a jedna třetina likéru, nejčastěji broskvového. Dolévá se pomerančovým nebo ananasovým džusem, někdy se také kombinují. Podává se s ledem ve vysokých sklenicích.
Všechny přísady promíchejte v šejkru. Koktejl podávejte ve vydlabaných ananasech, vždy na drceném ledu.
//**Know-how:** Koktejl, který je typicky...
více o Koktejl Mai-Tai
Do shakeru vhoďte několik kostek ledu. Přilijte 200 ml ananasového džusu a 50 ml smetany. Poté přilijte kokosový sirup a vše pečlivě proshakujte. Bez...
více o Piña colada / Koktejly
Ve sklenici rozdrťte lístky máty a nalijte všechny ingredience na kostky ledu.
Náš tip: Pro dodání ovocné chuti rozmačkejte do sklenice 2 borůvky....
více o Koktejl mint vibe
Do sklenice dáme obě dvě vodky. Pak nalijeme džus, přidáme led a pomaličku po ledě nalijeme grenadinu. Grenadina musí pomaličku stékat po kostkách...
více o Sex on the beach
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení.
Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,...
více o Limoncello
Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce. Pak alkohol slijeme, doplníme...
více o Likér z máty peprné
Do poloviny vyšší sklenice nalijte sekt, zbytek dolijte pomerančovým džusem.
Sklenici ozdobte nakrojenou mochyní nebo plátkem pomeranče....
více o Pomerančový koktejl se sektem
Džbán naplňte ledem přibližně do ¾ .
Následně ho zalijte Vineou nebo jiným vínovým nápojem.
Přidejte hlavní složku nápoje Fernet Stock Citrus....
více o Citrus Grappino
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý...
více o Růžový likér
V hrnci spolu promíchejte obě šťávy, rozkrojenou vanilku, oloupaný a na plátky nakrájený zázvor. Vmíchejte cukr, aby se netvořily hrudky.
Na středním...
více o Šumivý rosol
Na jednoho panáka vodky budeme potřebovat rajčatovou šťávu v poměru zhruba 1:10, pár kapek tabasca (záleží na tom, jak chceme mít Mary ostrou), špetku...
více o Bloody Mary II.
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ...
více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Nejprve z domácích zásob vyberete vhodný druh alkoholu (takový, jaký máte nejraději :-)) ).
Pak si připravíte čokoládové figurky:
Figurku vezmete do...
více o Nejrychlejší cukroví
Smetanu ke šlehání spolu s kaštany a čokoládou za stálého míchání přivedeme k varu a ihned odstavíme z plotny. Hmotu, která nám po svaření zhoustla...
více o Vánoční likér z ledových kaštanů
V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit cukr s 80 ml vody. Pak nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do ledničky. Mátové lístky...
více o Mátový julep
Připravený džbán naplňte asi do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus.
Následně přilijte džus a sodu.
Nakonec přidejte natenko nakrájené plátky...
více o Yellow Apple
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup.
Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj...
více o Božkov Frappé
Višně omyjeme dáme do láhve, přilijeme kořalku s kořením a lžíci hrubě tlučených višňových pecek. Láhev zazátkujeme a postavíme na 1 měsíc na výsluní....
více o Višňový likér
Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc...
více o Jahodový likér
Džbánek naplňte do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus.
Následně přilijte vybraný citronový nápoj a vložte plátky limetky a citronu.
Na závěr...
více o Yellow Limono
Ořechy pokrájíme na čtvrtky a vložíme do 3 litrové sklenice. Přidáme hřebíček, celou skořici a 1 litr vodky. Zakryjeme víčkem, nebo alobalem a dáme na...
více o Ořechovka III.
Můžete použít i obyčejné pomeranče, výsledná barva pak ale bude rozdílná.
Nastrouhejte oranžovou část pomerančů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň...
více o Orangecello
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme k žloutkové...
více o Čokoládový Baileys
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu.
Puding uvaříme v 0,5l mléka.
Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum....
více o Baileys IV.
Zmrzlinu rozmixujeme s ledem, vodkou a sektem. V případě potřeby přidáme trochu vody. Sorbetto podáváme v polotekutém stavu ve sklenicích na sekt....
více o Sorbetto
Vysokou sklenici naplňte ledem.
Přes led nalijte 0,5 dl (většího panáka) vybraného druhu Fernetu Stock a vše zalijte 1,5 dl oblíbeného toniku.
Vložte...
více o Bavorák
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a...
více o Domácí šťáva z josty
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3...
více o Víno z bezinek
V hrnci přiveďte k varu smetanu s oběma druhy cukru a necjte je v ní rozpustit.
Odstavte.
Po vychladnutí vmíchejte rozšlehané žloutky s kondenzovaným...
více o Kouzelný vaječný koňak
Šípky sbíráme zásadně co nejdál od silnice, nejlépe někde na louce či u lesa. Doma je v čistém plátně (utěrka, starší prostěradlo...) důkladně...
více o Šípkový likér
Třešně umyjeme a vypeckujeme. Třešně, rozlousknuté a vydlabané pecky z třešní, skořici, hřebíčky, cukr, citrónovou kůru vložíme do lahve a zalijeme...
více o Třešňový likér
Omyté a lehce rozemnuté mátové lístky vložíme do sklenice. Přilijeme limetovou šťávu. Přidáme rum a kostky ledu a přilijeme sodovou vodu. Lehce...
více o Mojito
Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby pusila šťáva. Pak je...
více o Borůvkový (višňový) likér