Svařené víno s rumem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: 1982Petula

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citrón a pomeranče důkladně opláchneme nejlépe v horké vodě. Citrón oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranče také oloupeme, nebo okrájíme na čistou dužinu a stejně tak nakrájíme na kolečka.
2
Červené víno nalejeme do velkého hrnce s trochou vody a vložíme do něj citronovou kůru s kolečky citrónu, pomeranče, hřebíček, jalovec, pepř a skořici.
3
Víno s přísadami svaříme – svařené bude ideálně ve chvíli, kdy se objevují malé bublinky, což je unikající alkohol. Svařené víno odstavíme ze sporáku a necháme 10 minut stát. Přimícháme třtinový cukr a rum podle chuti. Svařené víno můžeme, ale nemusíme přecedit. Podáváme teplé do nahřátých sklenic a zdobíome citrusy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.