Vaječný likér (1 litr)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: 5 662 kJ
autor: tamburello

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1.) Do kastrolu odlijeme půl litru mléka a přivedeme k varu. V ostatním mléku rozmícháme vanilkový puding. Zálivku vlijeme opatrně do vroucího mléka a pořádně promícháváme, dokud mléko nezhoustne.
2
2.) V hlubší misce důkladně vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny.
3
3.) Do vyšlehaných žloutků přidáme rum a směs vlijeme do pudingového mléka. Likér přivedeme k varu, odstavíme ho a ještě asi minutu mícháme. Po zchladnutí rozlijeme do lahví a uzavřeme.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Mléko Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: