Nejspíše je jeho původ kalifornském baru Trader Vic´s, kde se míchá od roku 1944, i když o přesnosti se vedou spory. Mai Tai je rumový koktejl, který v baru majitel údajně vymyslel s polynéskými přáteli, kteří mu přidali exotický nádech.
Klasické Mai Tai se připravuje z bílého rumu, tmavého rumu, curacaa, limetkové šťávy a mandlového sirupu. Podává se limetkovou kůrou, mátou a ananasem v široké sklenici.
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme. Poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko.... více o Mai Tai - koktejl
Do sklenice vložte maliny, ostružiny, borůvky a drtítkem je rozmačkejte. Pohár naplňte drceným ledem a nalijte grenadinu. Dolijte Rajec Tajemství... více o KAŠTANOVÝ MYSTIC DREAM
Všechny přísady promíchejte v šejkru. Koktejl podávejte ve vydlabaných ananasech, vždy na drceném ledu. //**Know-how:** Koktejl, který je typicky... více o Koktejl Mai-Tai
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme k žloutkové... více o Čokoládový Baileys
Aby koktejl vypadal dostatečně sexy, dejte do long poháru kousky pomeranče, lžičku hnědého cukru, muddlerem pomeranč lehce rozdrťte, aby pustil šťávu... více o Campari Orange Passion
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a... více o Svařené víno
Víno zahřejeme téměř k varu, přilijeme pomerančový (nebo jiný) likér a směs promícháme. Přilijeme 400 ml vroucí vody, osladíme - dle chuti, zamícháme.... více o Femme fatale s vínem
Květy z divizny velkokvěté sbíráme průběžně, jelikož každý den nakvétá i opadá. Květy sbíráme suché, bez kalichu, od června do září. Sirup bez... více o 2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu. Puding uvaříme v 0,5l mléka. Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum.... více o Baileys IV.
Šípky sbíráme zásadně co nejdál od silnice, nejlépe někde na louce či u lesa. Doma je v čistém plátně (utěrka, starší prostěradlo...) důkladně... více o Šípkový likér
Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.... více o Rybízové víno II.
Můžete použít i obyčejné pomeranče, výsledná barva pak ale bude rozdílná. Nastrouhejte oranžovou část pomerančů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň... více o Orangecello
Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys
Becherovku spolu s vodou zahřejte, přidejte cukr a doplňte osminou citronu.... více o B-Punč
Šejkr naplňte ledem a zalijte ho všemi surovinami. Následně pořádně promíchejte a hotovou směs nalijte do koktejlové sklenice. Koktejl bude vypadat... více o Sladké pohlazení
Do poloviny vyšší sklenice nalijte sekt, zbytek dolijte pomerančovým džusem. Sklenici ozdobte nakrojenou mochyní nebo plátkem pomeranče.... více o Pomerančový koktejl se sektem
Džbán naplňte ledem přibližně do ¾ . Následně ho zalijte Vineou nebo jiným vínovým nápojem. Přidejte hlavní složku nápoje Fernet Stock Citrus.... více o Citrus Grappino
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky... více o Svařák
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý... více o Růžový likér
Cukr a vaječný likér opatrně zahříváme na střední úrovni za stálého míchání metličkou dokud se cukr nerozpustí. Nesmí vařit! Přilijeme víno a za... více o Eierlikörpunsch
Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.... více o Lavina z Becherovky
Do šejkru vložíme led (tříšť), odměříme všechny suroviny a důkladně protřepáme. Přes sítko nalijeme nápoj do koktejlové sklenky.... více o Daiquiri
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná... více o Vanilkový vánoční koňak
Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu vymačkáme šťávu. Z bio citronu ... více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce. Pak alkohol slijeme, doplníme... více o Likér z máty peprné
Třešně umyjeme a vypeckujeme. Třešně, rozlousknuté a vydlabané pecky z třešní, skořici, hřebíčky, cukr, citrónovou kůru vložíme do lahve a zalijeme... více o Třešňový likér
Všechny ingredience smícháme v šejkru. Ihned podáváme. Je to svěží a chutný koktejl. Poznámka: oříškový sirup např. od MONIN (měl by se dát sehnat v... více o Hazelnut hurricane
Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte Božkov Speciál Mandlový, smetanu a sirup. Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj... více o Božkov Frappé
Omyté a lehce rozemnuté mátové lístky vložíme do sklenice. Přilijeme limetovou šťávu. Přidáme rum a kostky ledu a přilijeme sodovou vodu. Lehce... více o Mojito
Vše smícháme v mixéru s dvěma lopatkami drceného ledu. Dozdobíme jahodami.... více o Jahodové daiquiri
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu.... více o Vánoční punč II.
Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme kondenzované mléko a opět cca 3 minuty šleháme, nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme.... více o Vaječný koňak
Tento domácí likér můžete použít nejen k pití, ale i k pečení. Nastrouhejte žlutou část citronů a zalijte je vodkou. Nechte alespoň dva dny odležet,... více o Limoncello