Špízy (ražničí) se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků:
    • vepřové maso nebo drůbeží
    • slanina nebo uzený špek
    • kabanos nebo špekáčky ....
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • kysané zelí
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny (špeku), cibule a uzeniny. Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje ražničí ze všech stran osmažíme dozlatova a uložíme v teple. Do výpeku dáme okapané kysané zelí (neproplachovat!), které necháme dobře prohřát, výpečky z ražničí se uvolní a dodají zelí masovou chuť. Nakonec zelí dochutíme sojovou omáčkou (pokud ji nemáme rádi, vynecháme ji) a společně s masem podáváme.
2
*Příloha: hranolky, pečené, vařené, šťouchané brambory...
3
*Zelí můžeme použít i čerstvé bílé nebo čínské (pevnější část), které necháme smažením změknout na skus.

Komentáře k receptu

  • Mája
    Mája |

    7. 4. 2016 14:26

    Výborná změna ! Zelí bylo snad ještě lepší než dělám ke knedlíku s pečeným masem .

  • Stáňa
    Stáňa |

    29. 5. 2015 06:54

    Výborné :-)

  • Jolana
    Jolana |

    14. 10. 2014 19:32

    Vynikající ;) dobrá vychytávka s tím zelím ;)

  • Andrea
    Andrea |

    25. 9. 2013 14:53

    Fantastické!! To zelí se ochutí výpečky a sojovou omáčkou naprosto dokonale a mohla bych ho sníst klidně sama. Lakomá ale nejsem, tak si je brzo zas uděláme a zelím nebudu šetřit. Autorovi dííííky <:-) .