Kastrůlkové ražniči

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kerim

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové maso
    • 250
      g anglická slanina
    • 3
      ks cibule
    • máslo
    • kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • 250
      g salám gothaj

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vezme se kastrůlek, může být i mísa z varného skla (je lepší), na dno se dá kousek másla velikosti vlašského ořechu a pokryje se naklepanými, osolenými a opepřenými malými plátky vepřového. Na ně se naklade hojně cibule nakrájené na kolečka. Další vrstvu tvoří tenké řezy anglické slaniny.
2
Nyní si připravíme ochucený kečup - do misky dáme kečup, silně se opepří, přidá se pálivá paprika, až se to zdá málem nepoživatelné, ale maso s tou slaninou to klidně snese. Tímto ochuceným kečupem se vrstva slaniny potře. Na to se rozloží kolečka salámu. Pokračuje se zase od masa, až do libovolné výše a taky podle množství počtu strávníků. Končí se vždy masem.
3
Vloží se do středně vyhřáté trouby a za 45 min. je to hotové. Před doděláním zalijeme půl sklenkou vody nebo vína. Ražničí se musí v troubě péci přikryté, aby maso bylo šťavnaté a zůstal dostatek šťávy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 13:53

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    14. 3. 2010 18:29

    Dělal jsem z plecka,plátky se nekonaly,tak jsem nakrájel na kostičky a místo gothaje použil špekáčky ze sobotního opékání :-),super bašta,bez velkého nádobí :1*.JiříA doporučuji tu mísu z varného skla.

  • Daniela Kunová
    Daniela Kunová |

    21. 8. 2008 08:33

    Vcera jsem vyzkousela a opravdu VYBORNE !!!

  • pavla
    pavla |

    8. 4. 2006 01:02

    vyborne

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    7. 3. 2006 17:45

    Vypadá to lákavě,takže to určitě vyzkouším a pak dám vědět.