Kartouzské kobližky se šodó

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks rohlík (starší, sladké, bez kůrky)
    • 500
      ml mléko
    • 4
      ks žloutek
    • vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • strouhanka (na obalení)
    • tuk (na smažení)
  • Na šodó
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g cukr krupice
    • 0,3
      l bílé víno - suché

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Střídku rohlíků nakrájejte. V míse zalijte mlékem s rozšlehanými žloutky, vanilkovým cukrem a špetkou soli a nechte nasáknout. Z hmoty tvarujte šištičky, obalte ve strouhance a smažte ve vysoké vrstvě rozehřátého tuku. Ještě horké obalte ve skořicovém nebo vanilkovém cukru. Podávejte s teplou vinnou pěnou: žloutky zpěňte ve vodní lázni s cukrem, vešlehejte víno a za stálého šlehání nechte zhoustnout. Teplou pěnu podávejte případně zvlášť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.