Italské protlačované nudle - passatelli

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 130
      g strouhanka
    • 130
      g strouhaný parmazán nebo Grana Padano
    • 3
      ks vejce
    • muškátový oříšek
    • citronová kůra neni nutno
    • vývar hovezi, drubezi, zeleninovy... , mnozstvi podle poctu osob

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smíchame strouhanku, sýr, vejce, půl lžičky strouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto (záleží, jak máme jemnou strouhanku, množství strouhanky a sýru by mělo být půl na půl). Pokud se těsto lepí, přidáme strouhanku, pokud je příliš pevné, přidáme vývar. Těsto necháme chvíli odpočinout, pokud jej hned nepoužijeme, zabalíme do folie. Těsto protlačujeme přes lis na brambory, vždy po 2-3 centimetrech odkrojíme nožem, protlačujeme rovnou do vařícího vývaru. Vaříme pár minut a podáváme. Každou porci ještě můžeme posypat trochou sýru.
2
Passatelli se používají jako zavařka do hovězího či jiného vývaru. Tohle množství je pro 4-5 osob. Do těsta můžeme také přidat nastrouhanou kůru z citronu. K protlačování těsta lisem doporučuji přizvat mužskou ruku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.