Masový vývar s petrželovými noky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí žebra s kostí nebo harfy, drůbeží skelety ...
    • 1
      ks mrkev
    • celer - kousek
    • kořen petržele - kousek
    • kapusta , může být i růžičková - kousek nebo pár kuliček
    • 10
      ks pepř celý - kuličky
    • 2
      ks nové koření - kuličky, není nutné
    • 1
      ks bobkový list , není nutný
    • sůl a mletý pepř
    • 2
      l voda
    • petrželka na dozdobení
  • Noky
    • 1
      ks vejce
    • sůl a pepř
    • 2
      lžíce petrželka
    • 40
      g hrubá mouka nebo krupice, dle velikosti vejce: 30 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebra, skelety... opláchneme a dáme do hrnce společně s kořením a zeleninou, přilijeme vodu, osolíme nebo přidáme kostku bujonu a dáme vařit do změknutí masa. Použitím tlakového hrnce zkrátíme dobu vaření. Zeleninu můžeme vyndat dříve, aby se nám nerozvařila.
2
Kosti a maso z vývaru vyndáme, vývar přecedíme.
3
Měkké maso z kostí obereme a dáme do čistého vývaru, část zeleniny(pokud jí máme rádi) také přidáme do vývaru. Vývar dochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru lžičkou ukrajujeme malé nočky, které do něj vhazujeme a vaříme doměkka.
4
Nočky: Vejce rozmícháme společně s petrželkou, solí, pepřem a hrubou moukou do hladké kašičky.
5
Polévku na talířích dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kačenka
    Kačenka |

    29. 11. 2015 18:41

    Noky ve vývaru neměly chybu a byly nastopro lepší jak nudle a taky o dost rychlejší, teda pokuď si je nedáte koupený :)))))

  • k.minnie
    k.minnie |

    19. 7. 2012 17:58

    Vývar byl skvělý.

  • alena
    alena |

    5. 5. 2012 14:42

    noky byly naprosto super <:-)