Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hanach

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme těsto na knedlíčky a necháme jej 15 minut odležet. Mleté ovesné vločky (meleme nejlépe v mixéru) lehce opražíme na sucho na pánvi, přidáme Tebi, sójovou mouku, sůl, muškátový oříšek a s vejcem, případně několika lžícemi vody, vypracujeme knedlíčkové těsto.
2
Petrželový kořen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Na rozehřátém oleji pak lehce osmahneme, přidáme 1 1/4 l vody a vaříme 15-20 minut. Až je petržel dobře rozvařená, tvoříme z těsta lžičkou malé knedlíčky, které zaváříme do polévky. Na velmi mírném ohni necháme knedlíčky zvolna vařit 5 minut, poté necháme ještě 5 minut dojít. Polévku osolíme, popř. ochutíme Solčankou a zdobíme sekanou petrželovou natí.
3
Kdo nemá rád kousky zeleniny v polévce, může petržel rozmixovat, pak zavařit knedlíčky.
4
Můžeme též zjemnit smetanou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: