Domácí vepřová paštika

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a cibuli, mírně podlijeme a upečeme do měkka. Ostatní pokrájíme na menší kousky. Všechny připravené suroviny pomeleme (pečené maso i se štávou) a ochutíme solí, mletým černým pepřem, oregánem (dobromysl) a strouhaným muškátovým ořiškem. 6 vajec rozbijeme do pomletého masa, promícháme a tepelně upravíme:
2
1. paštiku naplníme do srnčího hřebetu a upečme
3
2. zvolna sterilujeme v zavařovacích sklenicích.
4
//**Recept je z kníky:**// Kuchařka pro chlapy.

Komentáře k receptu

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    5. 12. 2006 15:22

    Zkus to okořenit paštikovým kořením:5 g hřebíčku, 5 g zázvoru, 5 g papriky, 5 g muškátového oříšku, 5 g bazalky, 5 g tymiánu, 4 g bílého pepře, 4 g černého pepře, 4 g bobkového listu, 4 g majoránky, 3 g nového koření, 3 g rozmarýnu, 2 g muškátového květuVše se utluče, pomele, promíchá a skladuje ve tmavé sklenici. Na čtyři porce potřebuješ 1 - 2 lžičky směsi.

Abecední seznam: