Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 240
      g fazole ve slaném nálevu - scezené
    • máslo nebo olej
    • 100
      g celer
    • 100
      g mrkev
    • 300
      g červená řepa - oloupaná
    • 100
      g pórek
    • 1
      lžička zázvor jemně nasekaný
    • 2
      stroužek nasekaný česnek
    • 250
      g brambory 200 -
    • 140
      g rajský protlak
    • snítka tymiánu nebo rozmarýnu
    • 1
      ks rajče - větší
    • vývar dle potřeby (hustoty)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný zázvor a česnek a protlak. Vše ještě krátce osmažíme, přidáme bylinky dle chuti, přisypeme na kostky pokrájené brambory, osolíme, opepříme a přilijeme cca půllitr vývaru.
2
Vaříme pod poklicí, do změknutí zeleniny na skus, za občasného promíchání. Pak přidáme na drobno pokrájené větší rajče (nebo dvě střední) a dvě minutky povaříme. Nakonec přisypeme scezené fazole, které necháme v guláši prohřát, případně ještě dosolíme nebo opepříme a můžeme dle potřeby přilít vývar (vodu) na zředění.
3
Podáváme samostatně nebo s chlebem, na talíři dozdobíme tenkými plátky pórku.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: