Masový guláš s řepou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové maso -např. plec, nebo krůtí, hovězí, králičí
    • 60
      g uzený špek nebo slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 300
      g červená řepa
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika rovná
    • 1
      plechovka rajský protlak malý (1 plnější lžíce)
    • 1
      snítka snítka tymiánu
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K osmaženému masu přidáme zpěnit papriku, nesekaný česnek a protlak, vše promícháme, přidáme snítku tymiánu.
3
Vše zalijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni, za občasného promíchání a případného podlití. Doba dušení dle druhu masa.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

4
Oloupanou řepu pokrájíme na kostičky nebo nudličky a zhruba 15 minut před koncem dušení, ji přidáme k masu. Pak společně dodusíme doměkka. Pokud budeme guláš připravovat z drůbežího nebo králičího masa, řepu vložíme do hrnce hned na začátku dušení, protože doba dušení masa nebude tak dlouhá.
5
Pokud guláš nebudeme příliš podlévat, není ho nutné ani zahušťovat. Pokud budeme chtít více omáčky, zahustíme nakonec jíškou a necháme provařit, dochutíme solí a pepřem dle chuti.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

6
Podáváme s knedlíkem, noky, rýží, těstovinami, chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: