Aspik s červenou řepou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Nálev na aspik
    • 0,9
      ml voda
    • 100
      ml ocet
    • 60
      g cukr krupice
    • 17
      g sůl
    • 7
      ks nové koření kuliček cca
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý kuličky cca
  • Dále
    • 1
      kg červená řepa předem uvařená a oloupaná, cca
    • želatina - mletá určená na jeden litr tekutiny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červenou řepu dáme uvařit do poloměkka do osolené vody. Doba vaření záleží na velikosti řepy cca 35-50 minut. Po vychladnutí jí oloupeme a pokrájíme na slabé nudličky. Předvařenou oloupanou řepu dnes můžeme i koupit, pokud se nechceme řepu vařit a loupat.
2
Do hrnce si nalijeme vodu a přidáme ocet, sůl, cukr a koření a vše povaříme cca 5 minut. Pak nálev necháme zchladnout, vyndáme koření a následně z něj dle návodu na obalu želatiny uvaříme aspik. Použít budeme muset dvě balení jedlé želatiny v prášku, každá je na 500ml vody.
3
Na nudličky pokrájenou řepou naplníme do větší poloviny připravené mističky, misky, srnčí hřbet, dortovou formu... Řepu zalijeme připraveným aspikem, v mističkách řepu v aspiku jen velmi opatrně a krátce zamícháme a vše necháme v chladnu zatuhnout.
4
Po ztuhnutí aspik pokrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem nebo jako součást obložených mís a talířů.
5
Osvěžující studené pohoštění můžeme doplnit před zalitím aspiku například sterilovaným hráškem, drobně pokrájenou šunkou... To už záleží na chuti každého.
6
Pokud místo cukru použijeme v nálevu umělé sladidlo, lze podávat i jako dietní pokrm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.