Asklepiovo řecké Souvlaki

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Smith-P.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg maso
    • 4
      lžíce panenský olivový olej 3-4
    • 2
      červený vinný ocet 1,5-2
    • 4
      lžíce citronová šťáva 3 až 4
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      ks tymián
    • 0,5
      lžička oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru obdélníku. Maso přidáme do mísy a necháme marinovat minimálně 6 hodin. Rozálíme si gril (venkovní či stolní elektricky, ne v troubě) a v mezičase ve vodě namočíme pár špejlí. Napíchneme maso na namočené špízy (propichujeme na užší straně) a grilujeme, než maso získá pěknou barvu. Otáčíme během grilování pouze 1x.
2
K hotovému pokrmu servírujeme tzatziki dle mého receptu <a href=http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNLMMQRPF3&id_kategorie=JNLOFQH9>"TZATZIKI - originální řecký recept"</a> a hranolky. Přeji dobrou chuť aneb "kali orexi"!
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Honza
    Honza |

    16. 4. 2014 12:48

    Ve zdravých jídlech je to zařazeno proto, že je to lehké jídlo, zdravější než drtivá většina české kuchyně (nic proti ní). Vepřové maso přeci nemusí být jenom tlusté (panenka, kýta, anebo stačí okrájet). Suvlaki jsou super. Dělám je z kuřete, vepře i lososa. Díky za recept. O:-)

  • Honza
    Honza |

    16. 4. 2014 12:48

    Ve zdravých jídlech je to zařazeno proto, že je to lehké jídlo, zdravější než drtivá většina české kuchyně (nic proti ní). Vepřové maso přeci nemusí být jenom tlusté (panenka, kýta, anebo stačí okrájet). Suvlaki jsou super. Dělám je z kuřete, vepře i lososa. Díky za recept. O:-)

  • Juvenalis
    Juvenalis |

    16. 7. 2011 08:48

    Proč je tohle zařazeno ve zdravých jídlech? :-|

  • Katull
    Katull |

    12. 2. 2011 16:34

    Já jsem měla Souvlaki v Řecku a je toz vepřového masa, tudíž z větší části tlusté. . .ale jinak mi to chutná! ;-)

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    12. 4. 2008 14:41

    Měla jsem to z kuřecího, velmi dobré :-)