Souvlaki s tzatziki

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 60
      ml olivový olej
    • 1
      ks citron nastrouhaná kůra a šťáva
    • rozmarýn
  • Tzatziki
    • 1
      ks okurka salátová
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka máta
    • 2
      snítka kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte jehličky, nechte jen štětičku na vrcholku. Jehličky nasekejte a přihoďte do marinády. Přidejte kostky masa a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Odleželé maso navlékněte na větvičky rozmarýnu a špízy opečte na rozpáleném grilu nebo pánvi 2–3 minuty z každé strany.
3
Okurku oloupejte, zbavte semínek a nastrouhejte na jemném struhadle. Důkladně z ní vymačkejte všechnu vodu. Vmíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nasekanou mátu i kopr. Přidejte podle chuti sůl, pepř, citronovou šťávu, pak 2 lžíce olivového oleje. Promíchejte a podávejte vychlazené.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.