Soté ze zeleného chřestu a cizrny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Knorr

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mladý zelený chřest
    • 200
      g cizrna
    • 2
      ks červená cibule
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 0,5
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový na 250ml vývaru
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 3
      lžíce tymián čerstvý, nasekaný
    • 2
      lžíce rama culinesse
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka.
2
Chřest ve spodní části oloupeme, tvrdší konce odlomíme nebo odřízneme a ve slané vodě uvaříme do poloměkka (3 – 5 minut) a rychle zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme na 5 cm kousky.
3
Cibuli nakrájíme nahrubo, zlehka orestujeme na olivovém oleji, přidáme chřest, krátce spolu opečeme, přidáme rajský protlak a po 1 minutě zalijeme vývarem.
4
Cizrnu, napůlená rajčata a tymián přidáme ke chřestu a dochutíme případně solí a pepřem. Zjemníme máslem nebo rostlinným tukem

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.