Pikantní buřtguláš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: 2 800 kJ
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 3
      ks oloupané buřty bez slupek
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      lžička pepř mletý černý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1,5
      lžička chilli
    • 2
      lžíce šlehačka sladká ve spreji
    • 2
      ks cibule velké
    • 1,5
      l voda
    • tmavá jíška
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Rozehřejeme olej v hrnci
2
2) Vložíme najemno nasekanou cibuli
3
3) Až cibule krásně zesklovatí, přidáme najemno nasekané a oloupané buřty (možné nahradit kostičky dietního salámu)
4
4) Po částečném orestování buřtů zalejeme malým rajským protlakem a promícháme, dáme na sporo
5
5) Přidáme mletou, sladkou červenou papriku, zamícháme a ihned přilejeme trochu vody asi 1 dcl, aby nám paprika nezhořkla
6
6) Dáme lžičku soli a přidáme pepř a chilli koření
7
7) Přidáme asi 1 l vody (podle toho, kolik chceme omáčky, může být i více), prolisujeme paličky česneku a důkladně zamícháme
8
8) Vložíme syrové brambory a to najemno nakrájené na kostičky a po chvilce vaření ochutíme, zda není potřeba přisolit
9
9) Až budou brambory hotové, přisypeme majoránku, zamícháme
10
10) dle libosti zahustíme tmavou jíškou (nepoužívat mouku s vodou, to je velký kulinářský prohřešek u všech gulášů)
11
Připravil Michal Krpejš, dobrou chuť všem..
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    2. 8. 2015 13:20

    výborné rychlé, šlehačku radši nee

  • Sheckley
    Sheckley |

    19. 6. 2014 12:05

    Taky jsem na to koukal, podle mě se dá ke konci..

  • Misha
    Misha |

    27. 3. 2013 21:06

    Teď jsem zmatená co s tou šlehačkou? Má se tam opravdu dávat?

Další doporučené recepty: