Buřtguláš rychlovka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 36
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: vack.ova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • 7
      ks brambory středně velké
    • sádlo nebo olej
    • 1
      l voda vroucí
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • masox pokud nemáte nevadí
    • pepř mletý
    • 2
      lžička paprika - sladká
    • pálivá paprika půl lžičky
    • 5
      ks buřty
    • 2
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře, asi dvě lžičky majoránky.
2
Poté nalijeme litr vroucí vody a vhodíme bujón, mícháme dokud se bujón nerozpustí, poté vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme dokud nejsou brambory měkké.
3
Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Dochutíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    21. 5. 2017 07:18

    Rychlý a dobrý. Moc nám chutnal.

  • Beer
    Beer |

    3. 1. 2017 01:53

    To co je na fotce vypadá jakoby to už někdo jedl, děs.. :-S

  • Nikolka409
    Nikolka409 |

    4. 8. 2016 17:47

    Je hrozně moc dobrý ,ale bez bujonu :-) Ten jsem nedávala :-)

  • Jan
    Jan |

    27. 7. 2016 17:28

    kdyz si na oleji osmahnes cibulku,pridas uzeninu,posypes to paprikou a nechas osmahnout,tak ti to chut udela..

  • Pepa
    Pepa |

    5. 5. 2015 12:19

    ...to chce dva dny nejíst a pak to sníš i z kastrolem :-) :-[

  • Andrea
    Andrea |

    12. 3. 2015 13:14

    Byla to dobrota, udělala jsem k němu i pivní rohlíky a super.

  • Zuzule Nejedlik
    Zuzule Nejedlik |

    7. 3. 2015 23:09

    ja si teda pridala trochu koreni, kazdy ma hold jine chute, ale jinak luxusni recept :-) <3

  • lucy
    lucy |

    20. 3. 2014 19:25

    A to mi teda řekněte, jak se to dochutí, když ne s masoxem? Vždyť to nemá žádnou chuť jinak :-(

  • Eliška
    Eliška |

    27. 8. 2013 12:26

    Výborný a rychlý recept. Jen masox není potřeba a koření jsem dala klasiku pepř a sůl a trochu kmínu. ;-) ;-) ;-)

  • Nikola Řeháková
    Nikola Řeháková |

    4. 7. 2013 14:19

    Trošku jsem si upravila množství, ale chutnal skvěle, i když dost pálil:D:)

  • 2hh18
    2hh18 |

    23. 5. 2013 08:21

    Jednoduché a výborné! <3

  • megg
    megg |

    8. 2. 2013 13:11

    fuj ka do tako dobrýho jídla může někdo házet bujon :-!

  • xvott04
    xvott04 |

    26. 12. 2012 11:05

    Skvělé a levné!!! A chlapi tohle snadné a rychlé jídlo vždy ocení ;-)

  • thegrid
    thegrid |

    18. 10. 2012 14:57

    Tak taky se nepovedlo. Brambory z toho vyšly nějaké hnusné (sladké), tak nevím, možná byly od začátku špatné. No, spíš to bude tím, že jsem lama. :'(

  • Alena
    Alena |

    17. 10. 2012 10:57

    :-) Delam ho stejne, jen majoranka se vzdy dava az ke konci vareni, protoze pri delsi dobe vareni horkne. Podle tohoto postupu musi byt burtgulas nahorkly.

  • Nunný
    Nunný |

    8. 8. 2012 09:32

    Super rychlovka, byl hotov nežli manžel sundal a uklidil kola z auta. Všem moc chutnal i kamarád kuchař si moc liboval.Recept si schovávám na zimní dovolenou , kdy určitě přijde burtgulášek všem vhod. ;-)

  • Natty
    Natty |

    27. 7. 2012 14:53

    Z mouky udělám tmavou jíšku a tím to zahustím. Nakonec přidám trošku vegety. Pak je to mňamka :-*

  • katka
    katka |

    19. 8. 2011 13:59

    nejjednodušší recept, takový základ a pak dochutit podle sebe, já třeba přidávám česnek, někdy čili, když nejsou děti doma apod.

  • Vajšajš
    Vajšajš |

    30. 6. 2011 12:44

    recept sice dobrej a jednoduchej, ale mě se to teď stejně nepovedlo, chutná příšerně :-D

  • Lenka Copková
    Lenka Copková |

    17. 5. 2011 11:27

    Špičkovka. Už jsem vařila dvakrát. Je jednoduchý, rychlý a vždycky chutnal :)

  • Markét
    Markét |

    19. 4. 2011 15:04

    právě jsem ho dovařila a výbornej!! Podávám s ve vydlabaném kulatém chlebíku :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    5. 11. 2010 14:59

    1

  • Ivca03
    Ivca03 |

    1. 11. 2010 11:35

    SUPER TIP DIKY ZA RADY. :-)

  • Markéta
    Markéta |

    27. 10. 2010 09:14

    skvělý,rychlý recept,jen jsem ještě přidala 2 stroužky česneku a lžíci majoránky. :-)

  • Pája S
    Pája S |

    4. 2. 2010 11:50

    To je ale dobrá náhoda,také jsem dělala buřtguláš.:-))Dělám stejně jako ty Jiří .Pro vylepšení dávám někdy ještě noky,to jim pak bez chleba.:-)PS

  • recepty 73
    recepty 73 |

    4. 2. 2010 10:27

    Brambory dávám pokrájené na větší kusy,pak je malinko rozšťouchám a mouka na zahuštění není třeba.Jiří.1*

Poslední navštívené:

Abecední seznam: