Pikantní květákový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červené zelí
    • sůl
    • 1
      ks květák
    • 2
      lžička thajská červená kari pasta
    • 2
      ks paprika - sladká
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 1
      hrnek mandle
    • petrželka
    • 4
      lžíce hořčice hrubozrnné
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička třtinový cukr
    • 2
      lžička zázvor strouhaný
    • 2
      lžíce limetková šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky.
2
Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat pevný. Slijte ho a nechte okapat. Po vychladnutí ho rozdělte na malé růžičky. Polovinu prohřejte s kari pastou. Zelí opatrně promíchejte s květákem, paprikou nakrájenou na proužky, nakrájeným řapíkatým celerem, nahrubo nasekanými mandlemi a natrhanou petrželkou a rozdělte do misek.

RADA: 7 lehkých letních salátů

3
Umíchejte dip. Hrubozrnnou hořčici zakápněte olivovým olejem, promíchejte s cukrem, zázvorem a šťávou z limetky a přiložte k miskám.
Zařazení: Syrové Slovník pojmů
Kategorie: Saláty Zeleninové FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: