Kremrole paní Čermákové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 30 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks vejce na potření
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g tuk + na vymazání trubiček
    • 125
      ml studená voda
    • mleté ořechy na posypání
  • Krém
    • 110
      ml voda
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 110
      g bílek
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc.
2
Rozdělte je na dva díly, z každého vyválejte obdélník přes celý vál a rádýlkem podle pravítka vykrajujte asi 3 cm pruhy (z jednoho dílu 15 pruhů) a lehce je namotejte na namazané trubičky. Potřete rozšlehaným vejcem a namočte je do strouhaných ořechů (případně drcených vloček).
3
Pečte v předehřáté troubě při 220 °C dozlatova, asi 15 minut. Do horké vody vsypte cukr a vařte. Po chvíli, až začne cukr malinko perlit, začněte šlehat při vysoké rychlosti bílky. Nastavte si budík na 13 minut. Po 5 minutách snižte rychlost a opatrně vlijte svařený cukr.
4
Přidejte vanilkový cukr a šlehejte, dokud nezazvoní budík. Výsledný krém by měl být tužší. Vychladlé kremrole plňte krémem a pocukrujte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.