• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Linecké těsto na vykrajované tvary
    Napište svůj komentář k receptu

    Linecké těsto na vykrajované tvary

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Linecké těsto na vykrajované tvary
    Linecké těsto na vykrajované tvary
    Linecké těsto na vykrajované tvary
    Linecké těsto na vykrajované tvary
    Linecké těsto na vykrajované tvary
    Linecké těsto na vykrajované tvary
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    30 porce
      • 250
        g máslo , nebo Hera
      • 500
        g hladká mouka
      • 250
        g moučkový cukr
      • 2
        ks žloutek
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 0,50
        ks citron
      • rybízová marmeláda Na slepování upečených tvarů a cukr na posypání

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny ingredience zpracujeme, z těsta vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na mírně vymaštěný plech a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou a pocukrujeme.

    RADA: Tipy na domácí zavařování

    2
    Zkoušela jsem péci podle různých receptů, ale tento je taková má stálice. Moc dobře se s těstem pracuje.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Linecké cukroví

    Linecké cukroví

    Linecké těsto

    Linecké těsto

    Linecké cukroví

    Linecké cukroví

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lenka
      Lenka | 10. 4. 2015 17:46

      toto je spatny recept na linecke, ani to nezkousejte nebo si zkazite suroviny. Linecke je vzdy pomer 3-2-1 mouka - maslo - cukr, a vaha vanilkoveho cukru ma byt zapocitana do vahy cukru, vanilkovy cukr ne navic. jinak vanilkovy cukr je zdaleka nejlepsi kdyz si koupite poctivy vanilkovy lusk and rozmixujete do cukru, budete mit celou sklenici po ruce pro dalsi prilezitosti, a uvidite ze ten kupovany chutna uplne synteticky ve srovnani.

    • Petra Papírníková | 9. 12. 2014 17:23

      Je to neuskutečnitelný recept absolutně nepoměr tuku, mouky i cukru. Myslím, že se to vůbec nedá vyválet. Chtěl bych utoho být jak zadavatel tohoto receptu s tím těstem pracuje. Je nutno takový recept odstranit neb je neuskutečnitelný a nedá se těsto užít tak jak je zde popsáno. Je to šmejd.

    • Petra Papírníková | 9. 12. 2014 17:19

      Nejhorší co jsem kdy četl nepoměr tuku, mouky, cukru, chtěl bych vidět, jak se to vůbec někomu mohlo podařit podle této receptury vyrobit a upéct.Je to prostě závadný recept a již by ho měl někdo vyřadit. Je neuskutečnitelný.........

    • Katka
      Katka | 7. 12. 2014 14:09

      Ano ano taky jsem musela přidat máslo a žloutek jinak to byla drobenka, zatím odpočívá v lednici, tak uvidím jak se s nim bude pracovat

    • Tereza
      Tereza | 3. 12. 2014 20:41

      Podle me jste cerstve rozvedena zena, kterou opustil manzel kvuli vareni.. Nebo uz chudak umrel hlady. Nejhorsi recept nejhorsi kucharka:) :-! :-$

    • nelina
      nelina | 3. 12. 2014 14:06

      Skončilo v koši, ani z košíčku nešlo vyklepat. Smazat recept! :-X

    • Vlastina
      Vlastina | 20. 4. 2014 20:18

      Opravdu velmi nepovedeny recept, bohuzel jsem cetla recenze az po. Tvrde suche. :'(

    • Dáša
      Dáša | 21. 12. 2013 07:55

      Těsto bylo super a krásně se to povedlo. Jsou trochu sladší, ale moc chutnají :-)

    • beruska
      beruska | 12. 12. 2012 23:21

      tak s tim naprosto souhlasim, po pridani dalsiho masla 120g a jednoho zloutku jsem z drobenky udelala testo.

    • M
      M | 16. 12. 2011 16:01

      Nejhorsi testo na linecke, ktere jsem kdy zkousela. Vzhledem k pomeru masla a mouky dobre tak leda na drobenku... Nedoporucuju!

    • Dinny | 2. 12. 2011 14:37

      Gábi, můžeš dát jinej margarín, kterej je na bázi naší Hery. Nebo můžeš dát klidně máslo.:) (Já ho upřednostňuju, má to pak lepší chuť.)

    • anna
      anna | 1. 12. 2010 09:33

      prosim vas jakm dlouho se peče

    • Gabriela
      Gabriela | 24. 11. 2010 16:35

      mam jednu otazku, muze se dat do testa neco jineho misto te hery?...protoze ziju v Nemecku a Heru nam tu neprodavaji :-))

    • paja81 | 20. 11. 2010 15:14

      Prijene, ale trochu krehke testo

    • recepty 73
      recepty 73 | 30. 11. 2009 07:39

      Linecké je linecké!Už jsem se solamylem zkoušel,ale úspěch to nemělo.Banánky dělám taky z lineckého.Měl jsem i pudinkové-pečené,ani to nám nejelo.Ale je pravda,že se se solamylovým těstem dobře pracuje!Jiří

    • Miroslava Severová
      Miroslava Severová | 27. 11. 2009 22:33

      Zkuste dát 30 dkg mouky a 20 dkg solamylu, jinak ostatní ingredience dávám stejně. S těstem se krásně pracuje a za další a to je za 1. hned po upečení jsou krásně měkké, vůbec se nemusí nechat rozležet.

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 10. 12. 2007 17:05

      Pro Pavlínu a Evu,holky,hodně záleží na mouce,ta levná ze supermarketů je nanic,obsahuje málo lepku,kupuji jen Penam dvounulku.Ale tento recept vyzkoušený nemám,držím se poměru 1:2:3,jak už tady bylo napsáno u jiného receptu.

    • Eva Kalkušová
      Eva Kalkušová | 10. 12. 2007 12:22

      Jsem na tom stejně jako Pavlína. Včera se mi také těsto hrozně trhalo, v lednici bylo na odležení přes hodinku. Poměr 480 g hl. mouky, 200 g cukru moučka, 280 g másla, 4 žloutky, citr. kúra a 2 lžičky citr. šťávy. Nedalo mi to a přidala jsem máslo a bylo to ještě horší. Tak jsem přidala mouku a trhalo se. Tak jsem se naštvala a přidala mléko a trošku mouky na zaprášní a šlo to. Těsto se nelepilo, dalo se krásně vyválet, netrhalo se a po upečení je krásně vláčné. Akorát není tak krásně hladké, ale to může být tím, že nebylo v lednici na odležení.

    • Eva Přecechtělová
      Eva Přecechtělová | 20. 11. 2007 21:38

      Na linecké mám starý recept po babičce: 400g mouky, 200g cukru, 3 žloutky, 250g másla (nejraději peču z másla nebo Stely), šťáva i kůra z 1/2 citronu, linecké košíčky dělám - recept na webu "Ovocné košíčky II"

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 19. 11. 2007 11:49

      Na 500g hl.mouky dávám 160g cukr moučka a 320g másla,dále stejné 2 žloutky,citron.kůra + lžička citron.šťávy a jsem s ním maximálně spokojená.Podle mě je tam hodně cukru a málo másla.

    • Anonym
      Anonym | 18. 11. 2007 19:52

      tento recept dělám leta, začínala jsem s ním jako novomanželka před 20 lety (recept mám od babičky) a s různými obměnami děláv na vánoce všechno cukroví , jednou dám kakao , kokos , ořechy atd.

    • Alena Tarabová
      Alena Tarabová | 3. 1. 2007 15:08

      Podle mě je na toto množství málo tuku a hodně cukru, mám osvědčené při pečení, že čím méně cukru, tím je těsto křehčí. Na 300-350g hl.mouky dávám 80g cukru a 200g tuku,2 žloutky a 1 vanilkový cukr.Vyvaluji mezi dvěma foliemi.Pokud je řidší (větší žloutky) přidám mouku.S tímto těstem jsem spokojená, je z receptu na Linecké košíčky.

    • Pavlína Votkeová
      Pavlína Votkeová | 2. 1. 2007 14:51

      Tak fakt nevím, kde je chyba. Ani po namazání a odležení se to nezlepšilo. Ba možná naopak, čím dál tvrdší. No uvidíme za rok.

    • Maruš
      Maruš | 17. 12. 2006 11:09

      Tak tedy fakt nevím,těsto jsem dělala ještě jednou pro dceru a šlo to.Žloutky jsem měla spíš větší,mám domácí vejce a ta šťáva byla taky z půlky spíše většího citrónu.Heru beru z chladničky a nakrájím na několik kousků.Rukama zpracuji těsto,trvá to poněkud déle,než se spojí.Mrzí mě,že máte problémy,jinak snad přidat trochu tuku,jak radí Hanka.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 16. 12. 2006 19:53

      Radko, určitě přidej tuk a nech ho do zítra odpočinout v lednici.

    • Radka Mondi
      Radka Mondi | 16. 12. 2006 18:45

      Mám podobný problém jako p.Pavlína.Těsto není vláčné a nedá se rozválet, drolí se.Co mám přidat?Tuk?Vodu?..díky!

    • Maruš
      Maruš | 12. 12. 2006 11:28

      Zrovna včera jsem těsto dělala z 1 1/2 dávky.Použila jsem Heru,těsto po zpracování bylo necelou hodinku v chladu a dělalo se s ním dobře,nelepilo se ani nedrobilo a nezdálo se mi po upečení nijak moc křehké.Tvrdé je,ale po slepení marmeládou a pár dní odležení zvláční.Včera jsem slepila a dnes je už vláčnější,tak toho se nebojte.Část ještě budu slepovat punčovou náplní.Opravdu neumím poradit,kde je chyba,možná někdo zkušenější mrkne na recept a poradí.

    • Pavlína Votkeová
      Pavlína Votkeová | 11. 12. 2006 22:03

      Nevím, kde jsem mohla udělat chybu. Těsto se mi zdálo málo vláčné. (špatný poměr mouky a tuku?)Po upečení nezvykle křehké a tvrdé. Zatím jsem nepromazávala.Pak to bude jistě lepší.

    • Beáta Tekeliová
      Beáta Tekeliová | 22. 11. 2006 14:47

      Souhlasím stím,že tento recept je velmi oblíbený a hlavně rychlí.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Linecké Vánoční cukroví Linecké cukroví
    Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Rakousko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rybízová marmeláda Vanilkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí polévka se svítkem

    Kuřecí polévka se svítkem

    Arabské kuře

    Arabské kuře

    Jednoduchý grenadýrmarš

    Jednoduchý grenadýrmarš

    Piškotové těsto

    Piškotové těsto

    Cuketový koláč II.

    Cuketový koláč II.

    Košíčky s ořechovou náplní

    Košíčky s ořechovou náplní

    Slaná roláda jako dort

    Slaná roláda jako dort

    Česnekovo-houbový guláš

    Česnekovo-houbový guláš

    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    38
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb
    33
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    28
    Míša řezy
    Míša řezy
    26
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    25
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Jak ovlivní období Kozoroha ostatní znamení? Toto vás čeká v lednu!

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí

    Reflex.cz Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Linecké těsto - makrobiotické
    Linecké těsto - makrobiotické
    Linecké těsto - netrhá se
    Linecké těsto - netrhá se
    Linecké těsto klasické
    Linecké těsto klasické
    Linecké těsto pro začátečníky
    Linecké těsto pro začátečníky
    Linecké těsto z javorového sirupu
    Linecké těsto z javorového sirupu
    Linecké třené cukroví I.
    Linecké třené cukroví I.
    • Recepty.cz
    • Linecké těsto na vykrajované tvary
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí