Palačinky (Rakouské palačinky)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme sůl, vejce, žloutek, mléko a vodu, všechno směrem ze středu zpracujeme v hladké těsto. Necháme 20 minut stát, potom ještě promícháme. Na teflonové pánvi rozpustíme 1 lžíci másla na každou palačinku, přidáme po malé naběračce těsta a při slabé teplotě pečeme palačinku po obou stranách 3-4 min. Potřeme džemem, srolujeme a podáváme teplé.
Použité ingredience v tomto receptu: Jahodový džem Máslo Mléko Mouka Sůl Vejce Voda Žloutek

Komentáře k receptu

  • Chaloupka
    Chaloupka |

    12. 1. 2011 19:34

    hm.. jako rodilá Rakušanka jsem byla zvědavá, ale nic rakouského na tom nemůže shledat :o)

  • Di -
    Di - |

    12. 5. 2010 15:56

    A co je na těch palačinkách rakouského? Vždyť takhle se dělají i v Čechách a receptů je tu na ně habaděj!

  • Blanka Wr.
    Blanka Wr. |

    12. 5. 2010 12:18

    Vzhledem k tomu, že v těstě není ani špetka pr. do pečiva, dala bych místo obyčejné vody perlivou vodu nebo minerálku. Používám a palačinky jsou nadýchanější. Ale možná by to už nebyly ty pravé Rakouské ......

Poslední navštívené:

Abecední seznam: