Rakouské mocca rohlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžička capuccino
    • 50
      ml voda
    • 300
      g hladká mouka
    • 50
      g mleté mandle
    • 50
      g lískové oříšky
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g máslo
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 30
      g mandle nasekané
    • 30
      g pistáciová jádra nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Capuccino dáme vařit do 50 ml vody. Necháme ho vychladnout.
2
Mouku, mandle, lískové ořišky, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr a špetku soli dobře promícháme. Přidáme změklé máslo pokrájené na plátky a vychladlé capuccino (podle potřeby). Všechno dobře zpracujeme.
3
Těsto zabalíme do fólie a dáme odpočinout do ledničky na cca 1 hodinu. Tvoříme rohlíčky, které pečeme při 200st. cca 10-12 minut.
4
Pistácie a mandle si rozsekáme nožem a smícháme s vanilkovým cukrem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Povrch rohlíčků namáčíme do čokoládové polevy a hustě posypeme oříškovou směsí. Necháme dobře zaschnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.