Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kachní stehna
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl (na dochucení)
    • 400
      g máslo (přepuštěné)
    • 600
      g zelenina míchaná (mrkev, cuketa, řapíkatý celer)
    • 375
      ml zeleninový vývar
  • Na placičky
    • 250
      g polenta
    • cukr (na dochucení)
    • sůl (na dochucení)
    • pepř mletý (na dochucení)
    • muškátový květ (na dochucení)
    • rostlinný olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte zeleninu a poté podlijte zeleninovým vývarem. Zakryté pak nechte asi 20 minut dusit. Vyjměte a nechte stranou v teple. Polentovou krupici vařte podle návodu (1 díl polenty, 2 díly osolené vody ze začátku za neustálého, poté za občasného míchání vařit asi 40 minut na hustou kaši). Ochuťte trochou muškátového květu a cukru. Hmotu vylijte na pečicím papírem pokrytý plech a rozetřete ji, aby byla asi 1 cm vysoká. Nechte vystydnout. Z vychladlé polenty vykrajujte kulaté placičky o průměru asi 8 cm a před podáváním je krátce osmažte na oleji nebo na sádle.
2
----
3
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    7. 10. 2011 16:31

    Zdroj doplněn, díky za info.

  • Smith-P.
    Smith-P. |

    7. 10. 2011 16:10

    pár chybně přeložených ingrediencí jako záměna zeleninového a slepičího vývaru nepočítám.

  • Smith-P.
    Smith-P. |

    7. 10. 2011 16:08

    Tak asi překládáte špatně. Jediné, co tomuto receptu chybí je třešňové sauté, které Vaše redakce jednoduše vynechalo. Jako rodilý mluvčí NJ a překladatel poznám celkem snadno, co je totožné.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    7. 10. 2011 15:59

    Předpokládám, že časopis F.O.O.D. to má právně ošetřeno. A pokud správně překládám, ten recept úplně totožný není viz. ingredience.

  • Smith-P.
    Smith-P. |

    7. 10. 2011 15:44

    To je sice možné, ale pak je nutno jmenovat zdroj časopisu, a pak taky zase časopis F.O.O.D. porušuje autorská práva. :-\

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    7. 10. 2011 15:40

    Dobrý den, toto je recept z časopisu F.O.O.D., všechny recepty z něj sem vkládáme.

  • Smith-P.
    Smith-P. |

    7. 10. 2011 15:04

    I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...).Opisovat umí každý, přeložit něco umí kdekdo, bohužel ne každý, kdo sem recepty přidává, ty "své" recepty vůbec vyzkouší, natož aby jim přidal něco vlastního... :-( Zdroj tohoto receptu je: "Entenkeule mit Polentaplätzchen." Burgenland Schmeckt, 23. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/entenkeule-mit-polentaplaetzchen/browse/1.html>.

Abecední seznam: