• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
    Napište svůj komentář k receptu

    Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 4
        ks kachní stehna
      • 4
        stroužek česnek
      • 1
        špetka kmín
      • 1
        lžíce majoránka
      • sůl (na dochucení)
      • 400
        g máslo (přepuštěné)
      • 600
        g zelenina míchaná (mrkev, cuketa, řapíkatý celer)
      • 375
        ml zeleninový vývar
    • Na placičky
      • 250
        g polenta
      • cukr (na dochucení)
      • sůl (na dochucení)
      • pepř mletý (na dochucení)
      • muškátový květ (na dochucení)
      • rostlinný olej (na smažení)

    Postup přípravy receptu

    1
    Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte zeleninu a poté podlijte zeleninovým vývarem. Zakryté pak nechte asi 20 minut dusit. Vyjměte a nechte stranou v teple. Polentovou krupici vařte podle návodu (1 díl polenty, 2 díly osolené vody ze začátku za neustálého, poté za občasného míchání vařit asi 40 minut na hustou kaši). Ochuťte trochou muškátového květu a cukru. Hmotu vylijte na pečicím papírem pokrytý plech a rozetřete ji, aby byla asi 1 cm vysoká. Nechte vystydnout. Z vychladlé polenty vykrajujte kulaté placičky o průměru asi 8 cm a před podáváním je krátce osmažte na oleji nebo na sádle.
    2
    ----
    3
    **Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kachna po staročesku

    Kachna po staročesku

    Uruguayský hovězí rib-eye steak

    Uruguayský hovězí rib-eye steak

    Rib eye steak se sušenými rajčaty

    Rib eye steak se sušenými rajčaty

     

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:31

      Zdroj doplněn, díky za info.

    • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:10

      pár chybně přeložených ingrediencí jako záměna zeleninového a slepičího vývaru nepočítám.

    • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:08

      Tak asi překládáte špatně. Jediné, co tomuto receptu chybí je třešňové sauté, které Vaše redakce jednoduše vynechalo. Jako rodilý mluvčí NJ a překladatel poznám celkem snadno, co je totožné.

    • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:59

      Předpokládám, že časopis F.O.O.D. to má právně ošetřeno. A pokud správně překládám, ten recept úplně totožný není viz. ingredience.

    • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:44

      To je sice možné, ale pak je nutno jmenovat zdroj časopisu, a pak taky zase časopis F.O.O.D. porušuje autorská práva. :-\

    • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:40

      Dobrý den, toto je recept z časopisu F.O.O.D., všechny recepty z něj sem vkládáme.

    • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:04

      I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...).Opisovat umí každý, přeložit něco umí kdekdo, bohužel ne každý, kdo sem recepty přidává, ty "své" recepty vůbec vyzkouší, natož aby jim přidal něco vlastního... :-( Zdroj tohoto receptu je: "Entenkeule mit Polentaplätzchen." Burgenland Schmeckt, 23. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/entenkeule-mit-polentaplaetzchen/browse/1.html>.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Rakousko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kachní stehna Kmín Majoránka Máslo Muškátový květ Pepř mletý Polenta Rostlinný olej Sůl Zelenina Zeleninový vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Makrely na roštu

    Makrely na roštu

    Pleskačky

    Pleskačky

    Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

    Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

    Rychlá buchta s nemletým mákem

    Rychlá buchta s nemletým mákem

    Cuketové špízy s masem

    Cuketové špízy s masem

    Jahelník mrkvový

    Jahelník mrkvový

    Makový koláč s rebarborou

    Makový koláč s rebarborou

    Paprikový utopenec

    Paprikový utopenec

    Zdravý dietní dort

    Zdravý dietní dort

    Doporučujeme

    50 minut
    Arašídové hvězdičky

    Arašídové hvězdičky

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    123
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví
    89
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    80
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    67
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    61
    Vanilkové rohlíčky - rychlé
    Vanilkové rohlíčky -…

    Zajímavé články

    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct a oslaďte si čekání na Ježíška
    Vánoční štóla není věda: Naučte se ji letos péct…
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů, které vám zpestří podzim i zimu
    Luštěninové polévky, které zahřejí: 5 receptů,…
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste kokosové, zázvorové nebo sušenky s kakaovými boby
    Zdravé vánoční cukroví vás bude bavit. Zkuste…
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5 nejlepších receptů
    Směs z masa jako rychlý oběd i večeře: Toto je 5…
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
    Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Advent u slavných: Emma Stone se zasnoubila, Bruce Willis trénuje u stromečku

    Blesk pro ženy Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    Matka 7 dětí vypadá lépe než její dcera! Neskutečná proměna netrvala ani půl roku

    AHA.cz Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Obrovská radost Kate: Princ William štěstím bez sebe!

    Dáma.cz 12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

    Dáma.cz Bud Spencer: Závodil na olympiádě, byl skvělý chemik. Kde vzal své jméno?

    Bud Spencer: Závodil na olympiádě, byl skvělý chemik. Kde vzal své jméno?

    Ženy.cz Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Vánoční dárkové balíčky s kosmetikou: Našli jsme pro vás ty nejlepší!

    Maminka.cz Porodní pozice: Nikdo vám nemůže zakázat rodit vstoje nebo v dřepu

    Porodní pozice: Nikdo vám nemůže zakázat rodit vstoje nebo v dřepu

    Reflex.cz Televizní diskuze a fenomén skákání do řeči. Když zloděj křičí, chyťte zloděje!

    Televizní diskuze a fenomén skákání do řeči. Když zloděj křičí, chyťte zloděje!

    E15.cz Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Francouzi vyvinuli speciální foie gras. Delikatesa vzniká etičtější cestou

    Abecedazahrady Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

    Další doporučené recepty:

    Kachní prsa s ovocem
    Kachní prsa s ovocem
    Kachní prsa se salátem s ořechy
    Kachní prsa se salátem s ořechy
    Kachní rillettes s česnekovými topinkami
    Kachní rillettes s česnekovými topinkami
    Kai tod taucheo
    Kai tod taucheo
    Kakánek
    Kakánek
    Kakaová bábovka
    Kakaová bábovka
    • Recepty.cz
    • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies