Kai tod taucheo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý bílý 1/4 lžičky
    • 1
      lžička chilli
    • 6
      ks kuřecí stehna
    • 120
      g rýžová mouka nebo kukuřičný škrob
    • 1
      lžíce koriandr kořínků nebo stonků
    • olej na smažení
    • 1
      lžíce rybí omáčka thajská
    • 1
      lžička chilli pasta thajská pasta nam prik pao
    • 2
      lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte. Přiklopte a nechte v ledničce 2 hodiny marinovat.
2
Pak maso vyjměte, osušte, obalte v rýžové mouce a smažte v rozpáleném oleji dozlatava. Do druhé hluboké pánve dejte asi 60 ml oleje, přidejte chilli pastu a zbylou lžíci cukru a restujte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte osmažené kuře a ještě 5 minut restujte – omáčka na kuřeti musí zkaramelizovat. Podávejte s rýží, čerstvým koriandrem a chilli pastou.
3
Náš TIP: Rybí omáčku můžete pro změnu nahradit delikátní ústřicovou. Kvalitní je tmavá, až černá, a hustá. Je také hodně slaná.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: