Kachní rillettes s česnekovými topinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Topinky
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 8
      plátek toastový chléb
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička tymián
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 20
      g mořská sůl
    • 1
      lžička pepř drcený
    • 1
      kg kachní maso s kostí
    • 250
      g kachní sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
2
V kastrolu rozpusťte sádlo.
3
Porce masa naskládejte těsně vedle sebe. Posypte tymiánem a zalijte vínem. Přiklopte a pečte 3-4 hodiny při 160 °C. Poté maso sceďte. Po vychladnutí odstraňte kůži a maso vykoštěte.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

4
Přidejte 3 lžíce výpeku. Směs třete, až se maso spojí s tukem a vznikne pomazánka s masovými vlákny.
5
Rozdělte ji do hrnečků a nechte vychladnout. Plátky chleba rozložte na plech vyloženým pečícím papírem a potřete olejem. V pánvi na oleji orestujte na plátky nakrájený česnek.
6
Chléb upečte dozlatova a podávejte s rillettes.

RADA: Jak připravit Svatomartinskou husu?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: