Kachní prsa s ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kachní prsa
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks jablko větší
    • 1
      ks hrušky
    • 2
      lžíce rozinky
    • voda nebo víno
    • citronová šťáva a kůra
    • 4
      plátek zázvor 3 -
    • 1
      lžička med nebo cukr třtinový nebo krupice, cca
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme.

RADA: Husa nebo kachna? 3 skvělé recepty

2
Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá silnou slupku, část jí můžeme ponechat. Rozinky, pokud nepoužijeme hroznové víno (nejlépe bezsemenné) namočíme do trošky vody nebo sladšího vína.
3
Pánev si nasucho rozehřejeme, do ní následně dáme smažit připravená kachní prsa, nejprve kůží dolů a po úplném osmažení kůže dozlatova je otočíme a osmažíme i z druhé strany. Pokud chceme, můžeme kachní prsa dále smažit i ze všech stran, tj. i z boků a následně zabalit do alobalu a nechat tzv. dojít, nebo je přeložíme do pekáčku a vložíme je ještě na cca 8 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů.
4
Během času, kdy máme v alobalu nebo troubě téměř hotová prsa, si z pánve slijeme téměř všechen přebytečný tuk z vysmažené prsní kůže, do pánve přisypeme na kostky pokrájené ovoce, dle chuti čerstvě nastrouhanou kůru, cca lžíci citronové šťávy, rozinky i s vínem či vodou a na nejemno nasekaný zázvor, který dodá ovocné směsi pikantnost. Po velmi krátkém osmažení na chviličku pánev zaklopíme a vše společně podusíme, je-li třeba, podlijeme vodou nebo vínem.

RADA: Zázračný zázvor: Připravte z něj smoothie, sladkou roládu i telecí nudličky

5
Na závěr, po odklopení, zaprášíme ovoce zlehka škrobem, jen trochu, postačí jen taková větší špetka mezi prsty, ovoce promícháme, dosladíme lžičkou medu, přidáme pár lžic vody.
6
Hotovou ovocnou směs nandáme na předehřátý talíř k příloze (kaše, šťouchané brambory, noky...) a až na konec pokrájíme kachní prsa šikmo na plátky, které poskládáme na ovoce.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

7
Kdo nesmí nebo nemá rád med, může dosladit třtinovým cukrem nebo si dá do pánve, jako první s ovocem, zkaramelizovat trochu cukru krupice.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: