Filé s bramborovými placičkami

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Filé
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks tavený sýr
    • plátkový sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva
    • máslo
    • 3
      kostka filety zmrzlé - dle osob
    • mléko 0,25-0,5 l
    • salám nebo šunka
    • petržel nebo pažitka
  • Bramborové placičky
    • mouka
    • 1
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • olej
    • brambory dle počtu osob

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé: zmrzlé kostky filé lehce osolím, pokapu citronovou šťávou, opepřím a vložím do zapékací mísy s kouskem másla. Dám zapéct asi 5 minut. Mezitím si připravím směs: mléko do kterého dám 2 trojúhelníčky taveného sýra, 2 vejce, petrželku (možno i sušená) a dochutím solí - vše promíchám ručním šlehačem (krátce). Na filé do trouby dám plátky šunky nebo salámu, plátkový sýr a přeliji připravenou a zamíchanou směsí.
2
Vše nechám tak 20 minut zapéct v troubě.Bramborové placičky: oloupané brambory nastrouhám na jemno, přidám vejce, trochu mouky, sůl a prášek do pečiva (vyvtořím těsto jako na bramboráky). Na pánev s trochoou oleje tvaruji malinké placičky a opékám do zlatova.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    10. 1. 2015 14:47

    Toto jídlo nám bohužel příliš nechutnalo. Přišlo nám přeplácané, ryba je sama o sobě lehké jídlo a asi nám chutná víc s ingrediencemi, které její chuť nepřehluší. Prostě dávat na rybu salám a ještě plátkový sýr a ještě je zalít taveňákem, to už bylo moc.

  • gaba hajkova
    gaba hajkova |

    19. 9. 2009 12:02

    Právě jsme dojedli, moc jsme si pochutnali! Dáváme za 1

  • gaba hajkova
    gaba hajkova |

    19. 9. 2009 11:56

    Právě jsme dojedli, moc nám chutnalo! Dáváme za 1

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    2. 4. 2009 13:42

    Viděla jsem recept ještě před úpravou, nebylo to úplně přehledné, ale takový masakr to zase nebyl:-). Souhlasím ale s některými postřehy, že v komentářích se velmi časo vyskytují větší či menší útoky (asi zbytečné, ne?) a spousta se jich točí okolo gramatiky, názvů atd. a recept sám a dobré jídlo zůstává úplně stranou.

  • Barbora Vasková
    Barbora Vasková |

    30. 3. 2009 19:24

    pro Jitku Bublovou: Vůbec není zač potom dejte vědět, jak vám chutnalo.

  • Barbora Vasková
    Barbora Vasková |

    30. 3. 2009 19:23

    Redakce byla tak hodná, že mi ho upravila, za to jí moc děkuji!

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    30. 3. 2009 16:13

    On byl totiž mezitím recept opraven ;-)

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    30. 3. 2009 13:38

    Milá Barboro, Váš recept mi nepřipadá nijak příliš nečitelný, zato lákavý :-). Určitě vyzkouším, tak děkuji za nápad.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    25. 3. 2009 16:42

    Právě z tohoto důvodu existují pravidla pro vkládání receptů http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?t=176

  • Barbora Vasková
    Barbora Vasková |

    25. 3. 2009 16:32

    Prosím vás, všem se omlouvám, že je můj recept tak nečitelný, když jsem ho vkládala, bylo to vše psané pod sebou, ale bohužel, se to takhle zhatilo :-( Nicméně, vyzkoušejte ho, stojí to za to!!! Hezký den a sorry!