• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
    Napište svůj komentář k receptu

    Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 10 minut
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 250
        g třešně
      • 500
        ml červené víno
      • skořice svitek
      • 0,50
        ks vanilkový lusk
      • 1
        lžíce med
      • 1
        lžička škrob
    • Na panna cottu
      • 500
        ml smetana ke šlehání
      • 0,50
        ks vanilkový lusk
      • 4
        plátek želatina
      • 4
        lžíce med
      • 20
        ml hnědý rum
      • zmrzlina (kvalitní např. jogurtová)

    Postup přípravy receptu

    1
    Začněte přípravou panna cotty. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s vanilkou. Nechte asi 10 minut vychladnout. Vanilku vyjměte a do horké tekutiny přidejte vymačkanou namočenou želatinu, předem namočenou ve studené vodě, med a rum, a ručním mixerem prošlehejte na hustý krém. Nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a dejte ztuhnout do chladu. Podávejte s kopečkem kvalitní zmrzliny a třešněmi v červeném víně. Ty připravíte následovně. Víno se skořicí a překrojeným vanilkovým luskem vařte mírným varem, až se jeho objem zmenší asi na polovinu. Přidejte vypeckované třešně a nechte je v horkém vývaru asi 5 minut. Pak odstavte z ohně, odstraňte skořici a vanilku, vmíchejte škrob, přidejte med a nechte zcela vychladnout.
    2
    ----
    3
    **Tip**: Dezert můžete vylepšit přidáním místní speciality – dýňového oleje. 50 ml přidejte ve chvíli, když horkou svařenou smetanu promícháváte se želatinou, medem a rumem. Výsledek stojí za to!
    4
    ----
    5
    **Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Hovězí na červeném víně

    Hovězí na červeném víně

    Kuřecí prsíčka na červeném víně

    Kuřecí prsíčka na červeném víně

    Panna Cotta s pomeranči

    Panna Cotta s pomeranči

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:28

      Skutečně je zdroj http://www.burgenland-schmeckt.at - dávám do receptu. Díky za info.

    • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:23

      Poslal jsem dotaz do redakce časopisu F.O.O.D., aby se mi k tomuto vyjádřili.

    • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:52

      Viz předešlý komentář. Ani časopis F.O.O.D. si nesmí jen tak přivlastňovat text, který napsal někdo jiný. Jedná se pak totiž o krádež duševního vlastnictví. Možná by redakce měla věnovat více usílí tomu zkontrolovat původ svých receptů. Zadat do Googlu par slov snad není nadlidský úkon, stejně tak, jako správná citace zdroje.

    • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:43

      Viz. můj předešlý komentář v druhém receptu - toto jsou recepty převzaté z časopisu F.O.O.D., které sem jako redakce vkládáme.

    • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:11

      To samé jako u "Vašeho" druhého nového receptu: I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...). Zdroj tohoto receptu je: „Pöttschinger Rotweinkirschen.“ Burgenland Schmeckt, 28. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/poettschinger-rotweinkirschen/browse/1.html>.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Panna Cotta
    Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Nepečené Dezerty Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Rakousko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Hnědý rum Med Skořice Škrob Smetana ke šlehání Třešně Vanilkový lusk Želatina Zmrzlina
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

    Losos s jogurtovou omáčkou a…

    Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

    Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

    Bublanina do hrníčku

    Bublanina do hrníčku

    Pečené brambory s cibulí

    Pečené brambory s cibulí

    Tuňáková pomazánka VI.

    Tuňáková pomazánka VI.

    Mrkvová pomazánka extra

    Mrkvová pomazánka extra

    Přírodní krkovička se zelím

    Přírodní krkovička se zelím

    Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

    Citronový nebo pomerančový krém -…

    Čokoládové tartaletky

    Čokoládové tartaletky

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    45 minut
    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    Poslední sledované recepty

    34
    Míša řezy
    Míša řezy
    31
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    AHA.cz Deník Aha! 22.4.2021

    Deník Aha! 22.4.2021

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Ženy.cz Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Maminka.cz Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození, jak ho viděl známý fotograf

    Reflex.cz Kdo prásknul novinářům Vrbětice? Vypátrat viníka by měl být prubířský kámen pro Koudelku

    Kdo prásknul novinářům Vrbětice? Vypátrat viníka by měl být prubířský kámen pro Koudelku

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Další doporučené recepty:

    Panna cotta s ostružinovou omáčkou
    Panna cotta s ostružinovou omáčkou
    Panna Cotta s pomeranči
    Panna Cotta s pomeranči
    Panna cotta s rebarborovým přelivem
    Panna cotta s rebarborovým přelivem
    Pánská bábovka
    Pánská bábovka
    Panzanella, salát s chlebem
    Panzanella, salát s chlebem
    Papáčkovy špagety (těstoviny)
    Papáčkovy špagety (těstoviny)
    • Recepty.cz
    • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí