Ovocný rýžový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g rýže
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce med
    • 100
      g banány
    • 100
      g jablka
    • 100
      g hroznové víno
    • 100
      g jahody
    • 1
      špetka sůl malá
    • 2
      špetka skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži na cedníku propláchneme vařící vodou. Do kastrůlku dáme lžičku másla a když se začne škvířit (hlídáme, aby se nespálilo!) vsypeme okapanou rýži a orestujeme ji za stálého míchání. Zalijeme odměřenou vodou (na 200 g = 1 hrnek rýže 2 hrnky vody), osolíme malou špetičkou soli a zakryjeme pokličkou. Dusíme na slabé plotýnce (el. na stupeň 3 ze 6) do měkka a vysypeme do mísy, aby vychladla. Ještě do horké dáme med, zamícháme a necháme ho rozpustit.
2
Než se rýže uvaří, nechystáme si ovoce. Jablko nakrájíme na kostičky, banány na čtvrtinu po délce a pak na plátky. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a pokud máme pevné nervy, vypícháme ven jadýrka (je to piplačka, ale je to lepší na chuť). Jahody rozčtvrtíme, také nakrájíme na plátky a všechno ovoce promícháme.
3
Rýži smícháme s ovocem a případně po ochutnání ještě dosladíme medem. Necháme v chladu uležet, porce posypeme troškou skořice a můžeme ozdobit lístkem meduňky nebo máty.
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Hroznové víno Jablka Jahody Máslo Med Rýže Skořice Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: