Havajská řepa

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu promíchejte cukr, škrob, sůl a na mírném ohni promíchávejte, až cukr začne karamelizovat. Pak přidejte na kousky nakrájený ananas a za stálého míchání vařte, až směs zhoustne a začnou se tvořit bubliny. Pak přidejte máslo, citronovou šťávu a řepu nakrájenou na kostičky.
2
Po nakrájení nechte řepu na kuchyňském papíře, aby odsál přebytečnou tekutinu. Na mírném ohni povařte asi 5 minut.
3
Podávejte s rýží, nejlépe jasmínovou.
4
//**Know-how:** Z čerstvého ananasu opatrně odřízněte hrubou slupku a po délce ho rozkrojte na čtvrtky. Vyřízněte střední tvrdou část, která se nepoužívá. Zbylou šťavnatou dužninu pak nakrájejte podle receptu.//
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Červená řepa Citronová šťáva Cukr krupice Maizena Máslo Sůl

Komentáře k receptu

  • Darina
    Darina |

    14. 1. 2016 17:38

    Červená řepa sa pridáva surová? Alebo by mala byť predom predvarená?

Další doporučené recepty: