Polévka z hlívy s vinnými nočky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hlíva ústřičná
    • 1
      ks cibule velká
    • 50
      g uzený špek
    • 3
      stroužek česnek cca
    • 40
      g hladká mouka
    • 1,2
      l vývar cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka nebo tymián
    • 200
      g vinná klobása cca
    • 1
      ks brambory větší jedna
    • 2
      lžíce mletá paprika sladká, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí.
2
Pak přidáme nasekaný česnek a mletou papriku, necháme jen krátce zpěnit, aby koření nezhořklo, přisypeme mouku, lehce zpěníme a zalijeme vývarem.
3
Pokud chceme polévku hustější, přidáme s vývarem i na nudličky či kostičky pokrájenou větší bramboru.
4
Zhruba pět minut před dovařením přidáme do polévky nočky z těsta na vinnou klobásu: ze střívka vymačkáme směs na vinné klobásy na prkénko a nožem oddělujeme nožem nebo lžičkou nočky, které vhazujeme provařit do polévky.
5
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, dozdobit můžeme na talíři nasekanými bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: